Voor iedere Website, Webshop & Online Strategie een oplossing!

Blog & Nieuws

SEO trends 2019
SEO trends 2019

Google investeert continu om aan de top te blijven. Er zijn dus ieder jaar weer nieuwe veranderingen. Eigenlijk kun je dus nooit stilzitten en zal je altijd mee moeten gaan met de veranderingen. Als je dat niet doet, wordt het lastig om zichtbaar te blijven in ’s werelds populairste zoekmachine. In deze blog hebben wij de vijf belangrijkste SEO trends in 2019 op een rijtje gezet. Zo kun jij alvast wat voorbereidingen treffen op de aankomende ontwikkelingen. Waardoor jij je concurrenten misschien wel net één stapje voor bent.

Trend 1: Mobile-First Indexing

Sinds eind september 2018 is Google overgegaan naar de Mobile-First Indexing. Dit betekent dat de mobiele versie van jouw website als uitgangspunt dient voor Google om de ranking te bepalen. Als je site ook snel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is op een mobiel apparaat, dan presteert deze beter in de ranking. Dit is niet direct een nieuwe trend, maar ook in 2019 blijft het een van de belangrijkste punten in zoekmachine optimalisatie.  

Trend 2: AVG

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze privacywet geldt in de hele Europese Unie. Sinds de invoering van deze wet dien je op je website duidelijk te vermelden welke data je opslaat en voor welke doeleinden je de opgeslagen data gebruikt. Deze data worden verzameld door cookies. Het is dan ook belangrijk dat je websitebezoekers de mogelijkheid geeft om de niet noodzakelijke cookies te weigeren of uit te schakelen. Controleer dus goed of jouw website aan de privacywet- en regels voldoet.

Trend 3: Snelheid

Het aspect snelheid zal in 2019 een nog grotere rol gaan spelen bij het bepalen van websiteposities in Google. Via PageSpeed Insights kun je zien hoe goed jouw website scoort op de aspecten optimalisatie en snelheid. Google geeft verbeterpunten aan die je weer kunt doorvoeren, waardoor jouw website nog beter scoort op het gebied van optimalisatie en snelheid.

Trend 4: Merkvermeldingen

Google neemt online merkvermeldingen mee in het zoekalgoritme. De zoekmachine kan een merkvermelding op twee manieren als ranking signaal gebruiken. Aan de hand van niet-gekoppelde merkvermeldingen ziet Google dat jouw merk een professionele speler is. Google analyseert alle eigenschappen die dit vermelden en hierdoor krijgt de zoekmachine een goed beeld van jouw plaats op de markt. Verder is de context van een verhaal op een externe site belangrijk. Zo leert de zoekmachine om goede en slechte vermeldingen van elkaar te onderscheiden. In de richtlijnen van Google staat dat het imago van een bedrijf wordt meegenomen in de ranking.

Trend 5: Google Ads blijft belangrijk

Ook in 2019 blijft Google Ads een belangrijk onderdeel van de seo-strategie. Als je dit advertentieprogramma op de juiste manier gebruikt, kun je zeer winstgevende resultaten behalen. Aangezien het goed toepassen van Google Ads een vak apart is, kan het slim zijn om dit uit te besteden aan een online marketing bureau. Vaak verdien je deze investering al snel weer terug.  

CSS partners

2019 komt er aan en daarmee zijn we bijna een jaar verder na ‘de korting gekte’ die ontstaan is na Google’s eerste boete van 2,42 miljard vanuit de EU. Google zou haar eigen vergelijker voortrekken ten opzichte van andere Comparison Shopping Services (CSS). Google paste haar beleid aan onder druk van de EU door kortingen te geven aan CSS partners. Inmiddels zijn de kortingen aangepast en ontvangt een CSS partner vanaf 2019 alleen nog 20% korting op de CPC-tarieven. Er zijn inmiddels veel CSS partners bijgekomen, waardoor het lastig kan zijn voor webshops om een goede keuze te kunnen maken. Dit artikel helpt je een beslissing te kunnen maken.

Bij het kiezen van een CSS partner is het belangrijk goed na te denken over wat je precies nodig hebt. Wellicht een voor de hand liggende overweging, maar zeker niet onbelangrijk: waarom wil jij zichtbaar worden in Google Shopping via een CSS partner? Wellicht heb jij producten waar een laag conversieratio op zit, maar grote omzetten en flinke marges. Het kan zijn dat de huidige CPC tarieven te hoog liggen om een optimaal volume te behalen. In dit geval kan je overwegen om je aan te sluiten bij één van de CSS partners. Je maakt dan gebruik van de kortingen op de CPC tarieven, waardoor je met dezelfde biedingen meer volume kunt behalen. Het is een optie om samen te werken met een CSS partner op affiliate basis waarbij de CSS partner op affiliate basis voor jou adverteert in Shopping en jij een CPS en/of CPC vergoeding betaalt. Bedenk wel dat die advertenties via een affiliate concurreren met jouw eigen advertenties vanuit Shopping. Een affiliate heeft daarbij het margevoordeel van zo’n 20%, terwijl een adverteerder via Google dit niet heeft. De affiliate zal dus met lagere CPC’s de veiling vaker kunnen winnen. In dat geval kan het ook handig zijn simpelweg te checken of er al affiliates zijn die met jouw producten in Shopping staan. Dit kan vanuit het Merchant Center. Een andere optie is om alleen te blijven adverteren met de eigen Shopping campagnes, zonder CPC en/of CPS tarieven. Dit kan bij verschillende CSS partners middels een vast maandbedrag.

Webwinkel

Ben je een webshop en ben je voornamelijk geïnteresseerd in Return On Advertisement (ROAS)? Dan kan een vergelijker zoals Bigshopper een uitkomst bieden. Deze CSS partner streeft naar onafhankelijkheid en kwaliteit. Daarmee ontvang je geen ondersteuning bij het beheren van je campagnes (dit kan wel via één van de aangesloten partners van Bigshopper), maar kan je wel voor een relatief laag maandbedrag profiteren van Google’s kortingen op de CPC-tarieven. Bovendien maakt Bigshopper.nl geen gebruik van affiliate marketing. Je gaat daarbij dus niet concurreren in Google Shopping met jouw eigen campagnes. Sterker nog, ten behoeve van procesoptimalisatie kan Bigshopper je laten zien hoe je affiliates die met jou producten in Shopping staan kunt uitsluiten.

 

bigshopper.nl

 

Daarmee is de ‘korting gekte’ nog niet voorbij. Je ziet dat er onder de CSS partners nog heel veel verschillende verdienmodellen zijn. Google heeft kort geleden al wel de vereisten aangepast voor de vergelijkers. Zo moet er in elk geval op prijs gefilterd worden, een sorteerfunctie zijn en moeten er minimaal 100 actieve merchants onder de betreffende CSS vallen (met een gekoppeld Google account). Deze vereisten gaan per 31 januari 2019 in. Gelukkig hoef jij je daar als (aspirant) webshop eigenaar geen zorgen over te maken en is de keuze aan jou! Let er bij het kiezen van een CSS partner wel op of die aan de nieuwe eisen van Google voldoet. Voldoet deze niet aan de eisen, dan worden er vanaf 1 februari geen advertenties in Shopping meer getoond van jouw webshop.

SEO zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een heel uitgebreid proces. De basis ligt bij een goede kennis van SEO, zodat je zelf goede SEO teksten schrijven zonder het uit te besteden. Hoog ranken wordt dan al een stuk makkelijker. Wil je niet alleen pagina één, maar zelfs de eerste positie behalen? Dan heb je backlinks nodig, zelfs in 2018.

natuurlijke linkbuilding

Linkbuilding is dé manier om hoger in Google te komen. We leggen je uit hoe je een natuurlijk linkprofiel krijgt en vertellen je welke links natuurlijker zijn dan je denkt. Want eigenlijk – en dat had je misschien niet verwacht – staan de websites die hoog ranken in Google, bovenaan op een manier die onnatuurlijk lijkt. Inderdaad: dat lijkt zo. In de video in dit artikel wordt haarfijn uitgelegd waarom het toch is toegestaan om met hun strategie je linkprofiel op te bouwen.

linkbuilding

Hoe kom je op de juiste manier hoger in Google? Daar gaan we je vandaag alles over uitleggen. We vertellen je wat beste linkbuildingstrategie is én laten je zien hoe #1 websites linkbuilding gebruiken om te stijgen in de rankings.

linkbuilding

Er zijn op dit moment ruim 1,9 miljard websites en het lijkt inmiddels onmogelijk om hoog in Google te komen. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) lijkt hiervoor dé oplossing, maar linkbuilding is minstens zo belangrijk. In dit artikel geven we je antwoord op de vragen ‘wat is linkbuilding?’ en ‘hoe pas je het toe?’. We gaan nét een stapje verder dan het delen van basiskennis zodat jij straks alles rondom dit onderwerp weet.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat je door het plaatsen van links (op je eigen website of op die van een ander) probeert om je website hoger in Google te krijgen. Heeft jouw website veel inkomende links, dan krijgt deze hierdoor een hogere Pagerank. Dit maakt het makkelijker om ook in de toekomst sneller hoger in Google te komen. Het is wel van belang om op een goede manier linkbuilding toe te passen zodat je niet in de problemen komt met eventuele updates van Google.

startpagina

Doe je aan linkbuilding, dan heb je vast weleens gehoord van startpagina’s. Misschien ben je zelfs al intensief aan de slag gegaan met het adverteren op startpagina’s. Doe je dit nog niet, dan loop je belangrijke kansen mis om hoger in Google te komen. Hoewel links kopen misschien geen verstandige optie lijkt, werkt het – ook in 2018 – nog steeds ontzettend goed. Vandaag leggen we je uit wat de kosten hiervan zijn en hoe je (goedkope) links kunt kopen. En wist je dat je ook gratis links op startpagina’s kunt krijgen?

Onze smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Op 1 dag zitten we vaak uren op onze smartphone. Whatsapp, Instagram en Youtube zijn apps die we veel gebruiken. De Social Media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat hebben allemaal verschillende functies en gebruiksaanwijzigingen. Welk Social Media kanaal gebruik jij het meeste?

Bovenstaande titel lijkt misschien te mooi, maar in de praktijk helpt de genoemde combinatie wel degelijk. Waaruit bestaan dan deze SEO diensten? Allereerst schaf je een SEO pakket aan voor variabele kosten. Je hebt keuze uit een starterspakket, medium pakket of grotere versies die zorgen voor nog betere resultaten. Voor elke fase in de groeicyclus is een speciaal pakket aan te schaffen. Binnen dit pakket wordt geïnvesteerd in backlinks, afkomstig vanaf verschillende typen pagina’s. Zo krijg je op diverse pagina’s een relevante backlink en kan je een groter publiek naar je website toe trekken.

Een uitleganimatie verduidelijkt het verhaal van jouw bedrijf. Het woord zegt het al. Een uitleganimatie is een geanimeerde video die op een duidelijke manier jouw product of dienst uitlegt. De combinatie van de juiste beelden, voice-over en sound design creëren een sterke uitleganimatie. Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn kan iedere organisatie gebruik maken van een uitleganimatie. Iedere uitleganimatie wordt uniek gecreëerd op basis van de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor betere posities in Google. ×
Zoekwoorden-onderzoek is de eerste stap op weg naar een website die goed wordt gevonden via Google. ×
Uw bedrijf autoriteit op uw gebied binnen uw branche. Dat kan u met SEO en backlinks regelen. Dit resulteert dan weer in extra naamsbekendheid. ×
SEO kost vaak veel geld en weet je niet wat je krijgt. Via deze website kan je gratis advies aanvragen. ×