Archieven

5 tips waarmee je de vindbaarheid van je website optimaliseert

door | dec 6, 2017 | backlinks, Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Onderhoud je zelf een website of wil je je eigen website (laten) maken dan ben je de term Zoekmachine Optimalisatie ongetwijfeld meerdere malen tegengekomen. In het Engels Search Engine Optimization (SEO), is dit begrip een hot item onder de website eigenaren. Dat komt doordat een website niets waard is als deze niet naar voren komt in de zoekresultaten van de grote zoekmachines zoals Google en Bing. Daarbij is het ook nog eens belangrijk dat deze op de eerste pagina wordt genoemd. Het grootste gedeelte van internetgebruikers bezoekt de daarop volgende pagina’s namelijk nauwelijks. SEO is dus essentieel om jouw website een succes te maken. Hier vind je 5 tips waarmee je dit kunt realiseren.

  1. Linkbuilding

Eén van de parameters waar Google naar kijkt bij het rangschikken van de resultaten is het aantal links die naar jouw website verwijzen. Als jij bijvoorbeeld een website hebt waarop schoenen worden verkocht, dan kun je iemand die een modeblog beheert betalen een stuk te schrijven en hierin een link te plaatsen naar jouw website. Dit worden externe links genoemd. Hoe meer externe links je hebt, hoe hoger je komt in de zoekmachine resultaten. Dit is echter niet zo simpel. De links moeten wel kwalitatief zijn, dus dat betekent dat ze relevant zijn voor het onderwerp van jouw website. Ook is een link die op een veelbezochte website wordt geplaatst effectiever dan een link op een minder populaire website. Interne links zijn de links die jij binnen je eigen website hebt aangebracht. Deze zijn ook belangrijk voor SEO, omdat ze de zoekmachine laten weten welke pagina’s van jouw website het meest belangrijk zijn.

  1. Relevante inhoud

De inhoud van je website is erg belangrijk bij SEO en deze dient kwalitatief, origineel en relevant te zijn. Google gebruikt bepaalde parameters (genaamd Panda) die website met een slechte inhoud, bijvoorbeeld doordat er plagiaat is geconstateerd of doordat ze vol gezet waren met trefwoorden, lager plaatsen in de ranglijst of zelfs compleet uitsluiten. Dit is natuurlijk goed, want zo worden websites die wel relevante en kwalitatieve informatie geven beloond. Wees dus kritisch over de teksten van je website, zorg dat deze origineel, uniek, kort en krachtig zijn, gebruik niet te veel trefwoorden en wees niet te langdradig. Doe je dit goed, dan zal Google dit herkennen en belonen.

 Goede trefwoorden

Trefwoorden zijn essentieel als je wilt dat je website makkelijk gevonden wordt door de grote zoekmachines. Trefwoorden zijn zoektermen die internetgebruikers intypen in de zoekmachines om de gewenste resultaten naar voren te halen. Dit kan dus één woord zijn, maar ook meerdere achter elkaar. Het is erg belangrijk te bepalen welke trefwoorden relevant zijn voor jouw website en waar je deze plaatst.

  • Trefwoorden bepalen: het is niet gemakkelijk de juiste trefwoorden te bepalen waarop jij gevonden wilt worden. Het is zeker de moeite waard hier enige tijd in te steken. Stel eerst zelf een lijst van woorden samen en plaats je in de schoenen van je doelgroep. Heb je al een website, dan kun je in de statistieken zien op welke trefwoorden je op dit moment het meest gevonden wordt. Doe ook onderzoek naar de trefwoorden die de concurrentie gebruikt en gebruik eventueel hulpprogramma’s om te zien hoe populair jouw zoekwoorden al zijn. Hoe meer op een zoekwoord wordt gezocht, hoe populairder dit woord is, maar hoe meer concurrentie je hebt. Maak vervolgens een lijst van de 5 belangrijkste trefwoorden en plaats deze strategisch op je website.
  • Trefwoorden plaatsen: het is dus belangrijk dat je deze trefwoorden niet te veel op je website zet, maar op plekken waar Google ze snel zal herkennen. Dit is bijvoorbeeld in de Meta Titel en de Meta Description, in de koppen en tussenkoppen, in vetgedrukte tekst, in de URL, in de omschrijvingen van je afbeeldingen en in de body van je tekst. Over het algemeen is een dichtheid van 2 tot 3 procent per zoekwoord voldoende.

 Plaats een blog

Websites die activiteit laten zien zullen beter scoren in de ranglijsten van de zoekmachines dan websites die statisch zijn. Een goede manier om activiteit te bevorderen op je website is door regelmatig een blog te schrijven. Ben je zelf geen getalenteerde schrijver, dan is het zeker de moeite waard hier een tekstschrijver voor in te huren. Naast het feit dat activiteit wordt geregistreerd zal je ook bezoekers aantrekken en aanmoedigen zich in de discussie te mengen. Door vervolgens op deze reacties te antwoorden zal je wederom de activiteit op je website verbeteren. Ook is dit een unieke kans om wederom je relevante trefwoorden te plaatsen en om op een leuke manier reclame te maken voor je product of dienst. Houd wel vol en schrijf regelmatig. Je zal niet direct een groot aantal volgers krijgen, maar de aanhouder wint.

 Gebruik Sociale Media

Als laatste is het altijd goed om jouw website of bedrijf ook via sociale media te adverteren. Doe je dit goed, dan is dit een erg krachtige manier om meer bezoekers te krijgen en dus hoger te eindigen in de zoekresultaten. Er is nauwelijks nog iemand die geen profiel op een bekende Sociale Media pagina heeft aangemaakt. Voeg daarom een link toe naar bijvoorbeeld Pinterest, Facebook, LinkedIn en Instagram en zet hier regelmatig updates op. Je zal zien dat het aantal mensen dat je volgt zal groeien, vooral als deze updates grappig of scherp zijn. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer likes je zal krijgen op je berichten. Dat betekent direct dat de vrienden van deze personen jouw update ook zien en zo maar door. De bal gaat dus snel aan het rollen. Hetzelfde geldt voor de andere sociale media kanalen en door deze aan elkaar te koppelen hoef je de update maar eenmaal te doen. Met de bovenstaande 5 SEO-tips kun je op een vrij simpele maar effectieve manier jouw website optimaal zichtbaar maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven